Casa Vicens - Gaudí
Torna a la portada

El projecte de recuperació de de la Casa Vicens original

·

La rehabilitació i restauració de la Casa Vicens han estat necessàries per tal de posar en valor i recuperar el projecte original d’Antoni Gaudí el màxim possible.

Aquesta restauració, d’altra banda, conviu també amb la rehabilitació necessària per adaptar la Casa Vicens al seu nou ús cultural i a la seva visita pública, perquè compleixi amb les mesures de seguretat, accessibilitat i confort que un futur equipament patrimonial de les seves característiques ha de garantir.

Per últim, el projecte contempla una actuació en el seu entorn immediat per tal de millorar la relació de la Casa Vicens amb les edificacions veïnes, contribuint d’aquesta manera a la preservació del seus valors arquitectònics i paisatgístics, així com millorar la seva contemplació.

La proposta final de restauració i rehabilitació és fruit d’un treball de recerca realitzat pels despatxos d’arquitectes Martínez Lapeña–Torres Arquitectes i Daw Office, i la responsable de museologia del projecte, Marta Antuñano. Un procés d’anàlisi laboriós ha permès conèixer, entendre i interpretar diferents aspectes fins ara desconeguts de la casa, com per exemple la tribuna oberta al jardí –amb tot un sistema de porticons oscil·lants– o l’espai del fumador –del qual s’ha arribat a conèixer/recuperar la seva policromia original–. També s’han investigat i estudiat les diferents tècniques constructives utilitzades en la seva edificació, per tal de respectar les exigències que requereix un edifici declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i Patrimoni Mundial per la UNESCO.